16.2.2011

Keltainen keväthuivi


Menin viime perjantaina Soukan Menitaan tarkoituksenani ostaa ohuehkoa lankaa kevähuiviin. Tuo vihreä ja todella pehmeä merinovillainen Grignasco bambi -lanka on sitä, mitä lähdin hakemaan. Tarjouskorista nimeäni huuteli myös aivan ihana lanka, ja niin kovaa huusikin, että lähdin kotiin kahden huivin langat kassissa. Keltaisesta Gedifra Shetland de Luxe -villasekoitelangasta aloinkin jo samana iltana luonnostella lämpöisempää huivia.




Malli: mukailtu mallikerta Madli's Shawl -huivista kirjasta Knitted Lace of Estonia
Lanka: Gedifra Shetland de Luxe
Koostumus: 50 % uusi villa, 25 % baby alpakka, 25 % mohair
Puikot: 5,5 mm
Koko: 20 x 170 cm

Ajatuksen tähän huiviin sain Knitted Lace of Estonia -kirjan Raha-huivista. Vain yhden mallikerran leveyden käyttäminen muodostamaan koko huivin kuvion kuulosti houkuttelevalta. Kun löysin tuon langan, tiesin heti, että toteutan idean sillä. Sopiva kuvio löytyikin sitten samasta kirjasta. Lopputulokseen olen tyytyväinen - huivi näyttää juuri siltä kuin pitikin. Se valmistui eilen illalla ja lämmitti jo tänään ihanasti niskaa viileässä toimistossa.



Maanantaina vietimme työkaverin ja hänen kolmen tyttönsä kanssa virkkausiltaa. Kaksi isompaa tyttöä aloittivat amigurumeitaan ja työkaverini alkoi virkata ensimmäistä isoäidinneliötään. Tyttöjen mielestä virkkaaminen on yllättävän hidasta, kun aikaan saatiin vain muutama kerros. Välillä oli tylsääkin, kun piti odottaa omaa vuoroa. Nyt kummallakin on kuitenkin hienot alut ja virkkaamista jatketaan parin viikon kuluttua.

Ei kommentteja: