9.5.2008

Reitti 2000 (Route 2000)


Saimme siskoni kanssa vuosi tai pari sitten idean, jonka päätimme joku kerta toteuttaa. Nyt sen toteuttamisen aika on tullut. Lähdemme maanantaina kävelemään Helsingin, Vantaan, Espoon ja Vihdin alueella kulkevaa Reitti 2000:tta. Tiistaina palaamme kotiin.

Reitin alkupiste on Helsingin Laaksossa, josta kuljetaan keskuspuistoa pitkin Paloheinän kautta Vantaalle. Martinlaakson jälkeen reitti kulkee Keimolaa kohti, jonka eteläpuolelta kaarretaan Espoon puolelle Lahnukseen. Haukkalammen ja Majalammen jälkeen päädytään Vihtiin, jossa suunnataan Salmen ulkoilualuetta kohti. Takalan laavun jälkeen seuraava tavoite on Nuuksion luontotupa. Sieltä suuntaamme Solvallan kautta Pirttimäkeen, josta matka jatkuu Luukkiin ja Lahnukseen. Loppumatka onkin sama kuin reitin alku, päätepiste on Laakso. Mittaa reitillä on 110 km ja se kulkee metsäpoluilla, maastopyöräreiteillä, teiden varsilla ja keskeisillä ulkoilualueilla.

Meidän tavoite on päästä mahdollisimman pitkälle. Kuljemme niin pitkälle kuin jaksamme ja pystymme. Yövymme jossain matkan varrella ja jatkamme matkaa seuraavana aamuna. Käveltävää on niin pitkälti, että mitä tahansa voi tapahtua. Toivottavasti selviämme ilman loukkaantumisia ja pahoja rakkoja.

A year or two ago my sister and I had an idea, which we decided to make happen someday. That day very close now. On Monday morning we will start walking the Route 2000, which is in the areas of Helsinki, Vantaa, Espoo and Vihti. The total length of the route is 110 km on the paths, roads and mountain bike routes. We will get back home on Tuesday.

Our goal is to walk as far as possible. We will spend the night somewhere on the way and continue in the morning. The route is so long, that anything can happen. I hope we will not face any accidents or get bad blisters.

Ei kommentteja: